Gemeente Opmeer Helpt elkaar “de winter door”

Gemeente Opmeer Helpt Elkaar ‘de winter door’!

Een plan ontstaan uit de eerste lockdown periode naar aanleiding van de landelijke maatregelen rondom het Corona virus waar de beide Wijksteunpunten en gemeente Opmeer de handen in elkaar hebben geslagen om de (kwetsbare) ouderen 80+ een hart onder de riem te steken.

Uit de feedback na ons eerste project ‘Gemeente Opmeer Helpt Elkaar’ kregen we enorme warme reacties en naarmate de lockdown verder vorderden richting mei/juni kwamen er steeds meer hulpvragen binnen. Maar met name het idee dat de senioren binnen de gemeente Opmeer zich niet alleen hoefden  te voelen, maar dat er ook aan hen werd gedacht, heeft heel veel goed gedaan.

Omdat we nu weer een periode in gaan met landelijk beperkende maatregelen, worden de senioren (risicogroep) weer enorm geraakt en staat sociaal isolement en eenzaamheid op de loer. Daarnaast gaan we de donkere dagen van het jaar tegemoet. Iets dat zijn weerslag geeft op de gemoed toestand van kwetsbare mensen. Daarom hebben wij als Wijksteunpunten de Schakel en de Lindehof wederom, samen met de gemeente Opmeer en de jongeren van de Award, onze handen ineen geslagen om voor deze groep mensen een lichtpuntje te zijn in deze donkere tijden.

Ook nu willen wij door middel van kleine attenties de ouderen laten weten dat we aan ze denken en dat ze altijd een beroep kunnen doen op de Wijksteunpunten als zij hulp nodig hebben.

 

Wijksteunpunt de Schakel                                                      Wijksteunpunt de Lindehof

Helga Overboom                                                                       Tanja Harlaar

Tel: 06-41302970                                                                      Tel: 0226-359123